Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 4 august 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de la nasterea Elenei Vacarescu.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:

Valoare nominala 10 lei
Metal argint
Titlu 999‰
Forma rotunda
Diametru 37 mm
Greutate 31,103 g
Calitate proof
Cant zimtat

Aversul monedei reda conacul de la Vacaresti, in care a copilarit Elena Vacarescu, anul de emisiune „2014”, stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI” si inscriptia in arc de cerc „ROMANIA”.

Reversul monedei prezinta portretul, numele, semnatura Elenei Vacarescu si anul nasterii.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 150 de ani de la nasterea Elenei Vacarescu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)