Banca Nationala a Romaniei a lansat, astazi, o moneda pentru a marca 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviatie Roman. Valoarea nominala a monedei este de 10 lei, din argint si cantareste 31,103 grame. Diametrul are 37 de milimetri, iar marginea este zimtata. Moneda are un tiraj de 250 de exemplare, informeaza BNR.

Avers: doua avioane de epoca, respectiv un aparat de tip Farman si unul de tip Blériot, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei, inscriptia „ROMANIA” si anul de emisiune „2015”.

Revers: un grup de militari ai Corpului de Aviatie Roman din perioada urmatoare constituirii acestuia, insigna de pilot militar instituita în 1915, inscriptiile „CONSTITUIREA CORPULUI DE AVIATIE ROMAN”, „100 ANI” si „1915”, anul evenimentului aniversat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)