luni, aprilie 19, 2021

Emisiune numismatică dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române

Posted on martie 14, 2016, 10:27 am
3 mins

BNR lanseaza in circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat) si o alta moneda din argint dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, din argint si din tombac cuprat), prezinta portretele membrilor fondatori ai Societatii Academice Romane si inscriptiile ‘ACADEMIA ROMANA’ si ‘150 DE ANI DE LA INFIINTARE’.
Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent.
Seturile de trei monede si monedele din argint vor fi insotite de brosuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.
Tirajul pentru aceasta emisiune este de 150 seturi monede (din aur, argint si tombac cuprat) si 200 monede din argint.
Preturile de vanzare sunt 1.970 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare, si 330 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare.
Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)