Mugur Isărescu a dat noi detalii despre situația privind limitarea gradului de îndatorare a populației și stadiul în care se află proiectul discutat de specialiștii BNR.

Guvernatorul confirmă așteptările pieței și precizează că o decizia se va lua în această vară. “În România, vara se prelungește până în septembrie”, a afirmat zâmbind Guvernatorul.

Isărescu: Și supraîndatorarea populației este o problemă de securitate națională

”Sub nicio formă nu vrem să restricționăm creditul. Nu sugrumăm creditul. Vrem să-l ținem în limite prudente. Analizați indicatorii de îndatoare. Îndatoarea este o problemă de securitate națională. Vorbim cu băncile, cu dumneavoastră, vorbim cu toate părțile. Nu vrem să sugrumăm creditul”, a subliniat Mugur Isărescu.

Întrebat despre ce procent se discuta în proiect, guvrnatorul a precizat ca înca sunt discuții. “Procentele sunt încă în discuție. Creditarea trebuie să fie echilibrată, sustenabilă, eficientă, așa cum spuneam în trecut”, a menționat Mugur Isărescu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)