Florin Citu critica, din nou, Banca Nationala a Romaniei, despre care spune ca nu a avut politici coerente. “Nu poti sa ai zece obiective cu un singur instrument, dar nici sa ai zece instrumente pentru ca innebunesti piata. Problema este ca BNR trece de la un obiectiv la altul, astazi este inflatia pe primul loc, maine este cursul, amandoua in acelasi timp, dar instrumental este unul singur.”

El mai spune ca sistemul bancar din Romania este la ora actuala cel mai scump din Europa. “Costurile mari din sistemul bancar nu au legatura numai cu bancile. Bancile sunt foarte fericite sa aiba o marja mare. Ineficienta si aceste balbaieli ale BNR ei le accepta foarte usor pentru ca inseamna o marja mare, a declarata fostul bancher in cadrul emisiunii “Dezbaterile Romaniei libere”.

Citu spune ca este mai bine sa fie lasat liber cursul, insa atunci cand este asumata o anumita politica economica ea trebuie sa fie transparenta. “Niciodata nu o sa poti reglementa piata, sa o tii asa cum vrei tu. Avem doua tipuri de reglementatori, unul care nu intelege, nu stie, ii este frica si atunci tine totul cat mai strans sau unul care intelege si incearca sa balanseze, iar el este acolo cand are nevoie de el piata, cand lucrurile incep sa se rupa.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)