Astăzi se desfășoară a cincea ședință de politică monetară din 2017. Ne așteptăm ca BNR să mențină rata de dobândă de referință și nivelurile ratelor rezervelor minime obligatorii la minime istorice, dar să semnaleze iminența lansării ciclului monetar post-criză, pe fondul intensificării riscurilor din sfera mix-ului de politici economice pe plan intern, într- un context internațional caracterizat prin continuarea ciclului monetar în SUA și semnale de ieșire din politica monetară relaxată fără precedent în Zona Euro, afirmă analiștii Băncii Transilvania.
Pe piața monetară ratele de dobândă au crescut puternic pe scadențele foarte scurte, pe  fondul incorporării semnalelor din sfera politicii economice: overnight la 0.31%/0.68%.

Pe piața titlurilor de stat ratele de dobândă au continuat să crească, avansul fiind mai puternic pe scadențele medii-lungi: la 10 ani cu 11 puncte bază, la 3.890% (cel mai ridicat nivel din a doua jumătate a lunii mai).

SURSA- BT Daily

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)