Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, a declarat in cadrul seminarului destinat discutiilor despre clauzele abuzive din contractele de credit, ca BNR a castigat, in ultimii 12 ani, toate cele 57 de procese pe tema politicii de supraveghere. “Ni s-a spus si noua ca vom fi chemati in instanta pe aceasta tema, a acordarii creditelor in franci elvetieni. Respectam instantele statului si ne prezentam in fata lor unde ne vom sustine cauza. Avem incredere si in argumentele pe care le-am avut si in trecutul Bancii Nationale in fata instantelor din Romania. Am cerut o socoteala colegilor mei referitor la procesele, la situatii in care decizii ale noastre in ceea ce priveste politica de supraveghere au fost contestate. Sunt 57 in ultimii 12 ani. 57 de procese am avut, le-am castigat pe toate. De fiecare data Banca Nationala a avut dreptate”, a spus Olteanu.

Mai mult, acesta a declarat ca discutia despre franci este una diferita in cazul Romaniei. “In Romania nu exista autoritati locale care sa se fi imprumutat in franci elvetieni. In Ungaria, o treime s-au imprumutat. In Romania, creditul in franci elvetieni a ajuns la 10%. In Ungaria a fost de 70%. Acum, dupa mari eforturi, a coborat la 60%. Asta e diferenta dintre a face politici si a nu le face”, a punctat Olteanu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)