Scopul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in economie este asigurarea stabilitatii financiare a tarii, nu acela de a face profit ca o institutie de credit comerciala. Cu toate acestea, profitul nu ii este deloc strain bancii centrale, chiar daca oficialii BNR nu fac un scop din asta.
Cea mai mare parte a profitului obtinut de BNR in ultimii ani a mers in consolidarea palatului bancii centrale si in dotarea parcului auto cu peste 60 de masini de teren, majoritatea insotind blindatele ce transporta valori.

“Daca cineva de la Londra, de exemplu, trimite in Romania un miliard de euro, toata lumea va zice ca a aruncat BNR valuta in piata.” afirma Adrian Vasilescu – consilierul  guvernatorului BNR, pentru Adevarul.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)