BNR pregateste un nou regulament pentru piata de carduri, a declarat marti Ruxandra Avram, directorul Directiei de Stabilitate Financiara din institutie, cu prilejul unui forum despre piata cardurilor. Ea a precizat ca proiectul de regulament se afla intr-o faza avansata si va fi retransmis Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) pentru o ultima consultare, dupa care va fi analizat in Board-ul BNR pentru a aprobare, potrivit Agerpres.

Principalele elemente de noutate sunt introducerea unor produse pe care piata le cere – cum este cazul cardurilor prepaid, inclusiv a celor gift card, pe care pot fi acordate spre exemplu beneficii sociale, si reconfigurarea atributiilor BNR in contextul directivei europene privind serviciile de plata, prin care o parte din atributiile asumate pana acum de banca centrala au fost preluate, spre exemplu, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

[quote_left]NOU: “Topul bancilor pe piata de carduri in 2011” – o analiza prezentata in exclusivitate de BankingNews despre portofoliile de carduri a 16 banci autohtone. Pentru informatii unicat CLICK AICI![/quote_left]”Regulamentul BNR va fi mai suplu in ceea ce priveste relatia pur comerciala dintre institutia de credit emitenta a cardului si comerciantul care accepta noile produse”, a spus reprezentanta BNR.

In prezent este in vigoare Regulamentul 6/2006 privind emiterea si utilizarea instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la tranzactiile cu aceste instrumente, considerat depasit de catre piata si chiar si de catre BNR

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)