BNR a injectat, marţi, în piaţa bancară 4,123 miliarde de lei, printr-o operaţiune de tip repo cu scadenţa la 7 zile, la o dobândă de 1,75% pe an, egală cu dobânda cheie. Pe 3 octombrie, BNR a împrumutat băncilor 9,355 de miliarde de lei, cu scaden’a astăzi.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat atunci că decizia de a injecta lichiditate în piaţă a fost luată cu o zi înainte, iar efectele urmau să apară ulterior.

Indicele ROBOR 3M a scăzut astăzi la 1,78%, de la 1,79% ieri.

Leul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două luni în faţa monedei europene: 4,57 lei/euro.

De asemenea, BNR a afişat, în prima parte a zilei de marţi, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 1,50% pe an, în scădere faţă de cel de luni, de 1,51% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobânda a coborât la 1,87% pe an, de la nivelul din şedinţa precedentă, de 1,88% pe an.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)