Rezervele valutare  ale BNR se situau, la finalul lunii septembrie, la 29,138 miliarde de euro, in scadere cu 203 milioane de euro de la 29,341 miliarde euro la 31 august 2015, conform datelor publicate joi de BNR. In cursul lunii septembrie au avut loc intrari de 200 de milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene etc si iesiri de 403 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta etc.

La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc rambursari de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International pentru care Banca Nationala  a platit circa 120 milioane echivalent euro.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,337 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 septembrie 2015 au fost de 32,475 miliarde euro, fata de 32,669 miliarde de euro la 31 august 2015.

Platile scadente in luna octombrie 2015 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 264 milioane euro, conform BNR.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)