BNR a injectat in piata 4,124 miliarde de lei, printr-o noua operatiune repo. Banca Centrala incerca astfel sa “tina in loc” cursul de schimb dar si indicele Robor.

Operatiunea are data scadentei in 6 noiembrie, fiind facuta la o dobanda de 1,75% pe an, egala cu dobanda cheie. Primul imprumut acordat de BNR bancilor comerciale a fost pe 3 octombrie, cu 9,3 miliarde de lei, dupa o pauza de doi ani intre operatiunea repo derulata de BNR la finalul lunii august 2015.

Efectul interventiei BNR de ieri a fost pe termen scurt, afirma analistii, in conditiile in care cursul euro a scazut usor sub nivelul a 4,6 lei, chiar daca la primele ore ale zilei moneda unica europeana depasea aceasta bariera psihologica.

repo bunPe termen mediu si lung, operatiunea BNR tinteste un culoar stabil pentru dobanda Robor la 3 luni, ce va oscila intre 1,80- 1,90%, si Robor la sase luni, ce va fluctua in jurul valorilor de 2,00 – 2,05%.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)