Banca Nationala are astazi o noua sedinta de politica monetara. La ultimele adunari ale Consilului de Administratie, BNR ne-a obisnuit cu taierile de dobanda. Mai mult, Guvernatorul Mugur Isarescu, a declarat ca “mai este loc pentru reduceri”. La fel preconizeaza si analistii. BNR va taia inca 0,25% din dobanda cheie in sedinta de astazi, fara sa umble la nivelul RMO, pe care ar urma sa il ajusteze pana la sfarsitul anului.

Banca centrala a indicat ca mai exista spatiu pentru relaxarea politicii monetare, fie ca vorbim de dobanda cheie sau de nivelul RMO, aflat la 12% pentru pasivele in lei si la 18% pentru cele in valuta. Scaderea nivelului RMO ar duce la eliberarea unei cote din depozitele bancilor, lichiditatea fiind astfel disponibila pentru creditare, cumpararea de obligatiuni de stat sau plata datoriilor.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)