BNR va examina in detaliu prin inspectii la sediile bancilor toate practicile de restructurare a creditelor, precum si capacitatea sistemelor IT de a tine evidentia acti­velor depreciate, potrivit unui proiect al scrisorii de intentie pe baza careia Romania va incheia un nou acord cu FMI, citat de ZF.

Pe baza rezultatelor inspectiilor ar urma sa fie intocmit un raport amanuntit asupra practicilor de restructurare a creditelor, in conditiile in care acestea au dovedit o eficienta discutabila, devenind in unele cazuri o solutie de mascare a gradului real de deteriorare a calitatii activelor.

De altfel, una dintre sursele de crestere a ratei creditelor neperformante in luna mai fata de aprilie, pâna la 20,3%, a fost tocmai esuarea unor imprumuturi restructurate anterior si care nu s-au redresat in cele din urma. Astfel, evaluarea riscului aferent creditelor restructurate va fi o tema de analiza atenta pentru perioada urmatoare.

 

ZF

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)