BNR va reduce dobanda-cheie, sustin analistii bancari, de la 5,25% la 5%,  Pana la sfarsitul anului 2013, dobanda de referinta ar putea sa scada cu 0,75 puncte sau chiar cu un punct procentual, pana la 4,25%, dupa cum anticipeaza unii analisti.

Banca centrala va reduce luni dobanda avand in vedere asteptarile legate de scaderea inflatiei, prabusirea activitatii de creditare, nivelul inca ridicat al dobanzilor la credite si relansarea lenta a economiei, anticipeaza analistii.

Creditarea sectorului privat a inceput sa scada in toamna anului, iar in luna mai 2013 creditul privat inregistra, excluzand impactul inflatiei, un declin de peste 7% fata de anul anterior.

Cresterea preturilor s-a mai temperat, iar inflatia a ajuns in mai la 5,32%, dupa ce in ianuarie se apropiase de 6%, depasind asteptarile pietei. Iar unele prognoze indica un nivel de 3% al inflatiei la finalul anului.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)