nete ale viceguvernatorilor si membrilor din Consiliul de Administratie. Banca Centrala va publica veniturile nete ale membrilor Consiliului de Administratie, iar pentru restul angajatilor se vor publica grilele salariale (cuprinzand nivelul minim si maxim acordat). Membrii Consiliului de administratie nu beneficiaza de bonusuri de performanta.

Salariul lunar obtinut la BNR este completat, unde este cazul, cu alte urmatoarele venituri:

Indemnizatie de pensionare, egala cu 12 salarii (minimum 6 ani in BNR),
Indemnizatie de vacanta – 100% din salariul net lunar;
Alte drepturi banesti de maximum 1,6 salarii nete lunare;
O suma din fondul de participare a salariatilor la profit- in functie de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004, fara a se depasi un salariu net lunar.

Conducerea neexecutiva din BNR primeste o indemnizatie neta lunara de membru al Consiliului de administratie in valoare de 17.103 lei.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei – Marin Dinu, Daniel Daianu, Gheorghe Gherghina, Agnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu.

Conducerea executiva a BNR

Florin Georgescu, prim-viceguvernator are in salariul net de 40.430 lei si o indemnizatie de membru al CA de 18.313 lei. Liviu Voinea, viceguvernator are un salariul de 37.764 lei si o indemnizatie de membru al CA de 17.103 lei.

Precizari de la BNR

Guvernatorul Mugur Isarescu a precizat ca are un salariu net de 13.601 euro. Insa isteria veniturilor incasate la BNR a continuat si dupa ce au aparut date suplimentare care aratau o “discrepanta” intre cifrele anuntate de Guvernator si cele anuntate de ANI.

ANI a publicat veniturile AICI

Un comunicat de presa al BNR explica diferenta dintre venitul Guvernatorului anuntat de BNR, de 16.000 de euro/luna si cel de 21.000 de euro/luna anuntat de ANI: bonusul de 12 salarii primit la implinirea varstei de pensionare, face diferenta.

“In legatură cu publicarea veniturilor conducerii BNR, Directia Comunicare si Multimedia face urmatoarele precizari:

Datele facute publice de catre Agentia Nationala de Integritate privind veniturile cuprinse in declaratiile de avere ale conducerii BNR (guvernator, prim-viceguvernator, viceguvernatori, membri neexecutivi ai CA ai BNR) sunt venituri nete anuale totale. Acestea nu difera de datele privind veniturile curente facute publice de BNR in comunicatul din 1 septembrie a.c.

De exemplu, in ceea ce priveste conducerea executiva a BNR (guvernator, prim-viceguvernator, viceguvernatori), veniturile din declaratia de avere cuprind totalitatea veniturilor obtinute in anul 2015. Aceste venituri anuale totale nete sunt prezentate defalcat in comunicatul CA al BNR din 1 septembrie, dupa cum urmeaza:

  • veniturile lunare nete standard ale conducerii executive a CA (salariul net lunar si indemnizatia lunara neta primita in calitate de membru al Consiliului de Administratie) inmultite cu 12 luni; indemnizatia anuala de vacanta in cuantum de 100% salariu lunar net (fara indemnizatia de membru CA); alte drepturi banesti, acordate anual, in cuantum total de maximum 1,6 salarii lunare nete (fara indemnizatia de membru CA); participarea la profitul realizat de BNR in anul precedent (100% din venitul lunar); indemnizatia de pensionare obtinută in 2015 (numai in cazul dl. Guvernator, Mugur Isarescu, care a implinit varsta de pensionare in iunie 2014).
    * prin adunarea acestora se obtine venitul net anual total

Veniturile nete anuale totale, impartite la 12 luni, nu reprezinta veniturile nete lunare standard, pentru ca suma rezultata nu se obtine in fiecare luna, fiind doar o medie aritmetica. Aceasta medie aritmetica poate cuprinde venituri ocazionale fara caracter repetitiv, (cum ar fi indemnizatia de pensionare) sau participarea la profit (care depinde de rezultatul exercitiului financiar anual). Toate sumele anuntate public in euro pentru facilitarea comparatiilor s-au obtinut prin conversia la un curs de 4,5 lei pe euro”, se arata in anuntul postat de BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)