Banca Nationala a Românie a anuntat punerea in circulatie, incepând cu data de 30 de ianuarie 2012, a unei monede din argint, dedicata aniversarii a zece ani de la introducerea monedei euro. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati, iar pretul de vânzare, exclusiv TVA, este de 365 de lei. Aversul monedei prezinta câteva monumente reprezentative pentru România, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hartii României; in centru, stema tarii, valoarea nominala „10 LEI“, anul de emisiune „2012“ si inscriptia „ROMANIA“. Reversul prezinta o compozitie care sugereaza moneda unica europeana, precum si anii „2002“ si „2012“. La exterior, moneda poarta inscriptia circulara „10 ANI de la introducerea bancnotelor si monedelor euro“.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile româna, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a României si casierului central.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)