Bancherul Bogdan Baltazar a murit in aceasta dimineata, la Spitalul Elias din Capitala. Fostul presedinte BRD avea 73 de ani si suferea de cancer.

Bogdan Baltzar a preluat functia de presedinte al Consiliului de Administratie al BRD – Groupe Société Générale in 1998, el renuntand la acest post in octombrie 2004.

Fostul consilier financiar s-a afirmat in viata publica si politica imediat dupa 1989. in iunie 1990 a fost numit secretar de stat la Guvernul Romaniei. Pana in iulie 1991, Bogdan Baltazar a condus Departamentul Informatiilor Publice si a fost primul purtator de cuvint al guvernului Roman.

Plecarea din structurile guvernamentale l-a introdus in lumea finantelor internationale. Timp de cinci ani, Bogdan Baltazar a fost consilier superior, coordonator al grupului pentru Romania in Centrala Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare – Londra. La BERD a fost sef de proiect pentru principalele programe de finantare- restructurare derulate de banca in Romania.

Revenit in politica in 1996, cand a raspuns de campania prezidentiala a lui Petre Roman, Bogdan Baltazar este numit la inceputul lui 1997 in functia de vicepresedinte al Fondului Proprietatii de Stat.

BRD deplange moartea fostului pressedinte

BRD – Groupe Societe Generale deplange cu nemarginita tristete trecerea in nefiinta a celui care a marcat profund istoria recenta a Bancii. Presedintele, cum ne amintim cu deplin respect zilele si noptile in care ne insufla pasiunea pentru acuratete si claritate, va ramane in filigranul BRD asa cum a fost: Un mare PROFESIONIST si  OM. Dumnezeu sa-i dea odihna pe care si-a refuzat-o in aceasta lume!

Cele mai sincere condoleante familiei Domniei Sale!

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)