Boris Johnson a devenit ieri lider al Partidului Conservator şi urmează să devină premier, moment în care se va confrunta cu marea dilemă a Regatului: va fi sau nu Brexit cu acord?

Johnson l-a învins pe Jeremy Hunt în cursa pentru succesiunea Theresei May ca lider al Partidului Conservator, adjudecându-şi 92.153 de voturi comparativ cu cele 46.656 ale ministrului de externe.

Johnson a fost considerat cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru în trei din patru zone de luptă electorale din Marea Britanie, chestionate de Politico-Hanbury.

În Midlands, Londra și Nord-Vest, Johnson a ieșit invingator. Doar în Scoția, cifrele au fost dezastruoase – doar 19%, comparativ cu 32% pentru rivalul Hunt.

Boris Johnson va ține primul discurs în calitate de prim-ministru miercuri, la Palatul Buckingham.

Johnson, fost jurnalist și primar al Londrei între 2008 și 2016, se va instala în Downing Street miercuri, la ora 16, după care se va confrunta imediat cu partidul pentru a căuta soluțiile promise pentru ieşirea din impasul Brexitului.

Boris Johnson a promis că va finaliza Brexitul „viu sau mort” pe 31 octombrie – data stabilită pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Dar Bruxelles-ul a dat de înţeles că nu va accepta schimbările propuse de el în acordul de retragere din UE al dnei May, în vreme ce importanţi membri ai cabinetului conservator se opun unei ieşiri fără acord.

Boris Johnson este pregătit pentru un val de demisii ministeriale. Sir Alan Duncan a condus exodul miniștrilor care au refuzat să servească tara sub conducerea lui Johnson.

Deasemenea, Rory Stewart, a anunțat că nu va servi sub Johnson.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)