Pentru prima data in Europa, CaixaBank a lansat in aceasta vara o bratara Visa, care permite utilizatorilor sa efectueze plati la comercianti folosind sistemul contactless. Poti sa porti cardul la mana, nu mai ai nevoie de portofel. Peste 15.000 de clienti au deja o “bratara card” si se pare ca acesta este viitorul.

CaixaBank ofera clientilor posibilitatea de a folosi bratari contactless pentru a realiza tranzactii de valori mici. Clientii au posibilitatea sa isi foloseasca bratarile la cele peste 300.000 de terminale contactless din Spania.

Noua tehnologie combina doua trenduri, cel al platilor contactless si cel al bratarilor inteligente, care ofera date preluate de pe telefonul mobil.

Acesta este cel mai mare program din Europa de utilizare a dispozitiveleor portabile pentru plati

Bratara foloseste tehnologia de plata contactless: in interior este o microtag cu detaliile cardului criptate, protejat cu aceleasi garantii de securitate ale cardurilor contactless. Cipul contact se conecteaza cand barata esteapropiata de sistemul POS pentru a finaliza tranzactiile la fel ca un card contactless standard.

Toata aceasta tehnologie este unita intr-un gadget mic oferind o curea reglabila din materiale hipoalergenice.

Practic, orice tranzactie mai mica de 20 de euro poate fi realizata la un POS contactless prin simpla apropiere a bratarii, fara a tasta codul PIN. Sistemul este pe deplin compatibil cu toate sistemele PoS care accepta plati contactless Visa, peste tot in lume.

Pentru a asigura clientilor un control complet asupra tranzactiilor, CaixaBank a dezvoltat o aplicatie care alerteaza utilizatorii cu privire la orice tranzactie efectuata cu ajutorul dispozitivului.

In 2011, CaixaBank a devenit prima banca din Europa care a lansat un sistem de plata cu cardul contactless pe scara larga. La inceputul anului 2014, CaixaBank a lansat primele sale servicii financiare pentru noi dispozitive portabile – dispozitivele SmartWatch.

 

Exact acum 7 ani (30 octombrie 2007),  La Caixa intra pe piata din Romania, deschizand prima sucursala operativa. Exact acum un an de zile, banca a parasit Romania.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)