BRD Groupe Societe Generale a inceput acordarea creditelor in cadrul parteneriatului cu Fondul European de Investitii (FEI) – initiativa JEREMIE. In anul 2014, BRD Groupe Societe Generale va pune la dispozitia IMM-urilor interesate de noul instrument JEREMIE finantari (credite de investitii si credite pentru capital de lucru), la o dobanda avantajoasa si cu cerinte reduse de garantii.

Costul creditelor Jeremie (dobanda si comisioane) este cu 50% mai mic decat in cazul finantarilor acordate de banca in conditii standard, iar garantiile pot fi de maximum 60% din valoarea creditului.

Suma maxima accesibila prin creditele Jeremie este de 1.000.000 euro (echivalent in RON), cu respectarea pragului maxim permis privind ajutorul de minimis.
Creditele Jeremie pot fi folosite pentru:

-Finantarea activitatii curente  pe termen scurt si mediu (credite revolving), pentru asigurarea capitalului de lucru atat pentru activitati noi, cat si pentru activitati existente;

– Finantarea investitiilor pe termen lung (credite non-revolving).

Durata maxima de rambursare este de 2 ani pentru capitalul de lucru si de 10 ani pentru creditele de investitii, cu o perioada de gratie de 24 de luni, dar care nu poate depasi o treime din perioada totala de creditare.

Initiativa Jeremie («  Resurse europene comune pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii  »), lansata de Comisia Europeana in parteneriat cu Fondul European de Investitii, permite Statelor Membre si Regiunilor din Uniunea Europeana sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM. in Romania, initiativa Jeremie este finantata prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)