BRD are o expunere de circa un miliard de euro in sectorul energetic din tara noastra, fiind unul dintre cei mai importanti creditori. Ribiana Crasan, director in cadrul Departamentului Corporate&Investment Banking din BRD, a declarat ca banca continua sa finanteze companiile din sectorul energetic. BRD se va ocupa de vanzarea in perioada 17-23 octombrie a obligatiunilor de pana la 250 mil. lei pe care le va emite distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania. Titlurile vor avea o dobanda fixa de 7,4% pe an si vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Oferta care va incepe miercuri se adreseaza exclusiv investitorilor calificati. Titlurile sunt negarantate si vor fi vandute la un pret de 10.000 de lei/obligatiune, egal cu valoarea nominala.

Prospectul de oferta a fost aprobat joia trecuta de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit deciziei publicate vineri in buletinul saptamanal al institutiei. Emisiunea de obligatiuni figura pe ordinea de zi a unei AGA de la GDF SUEZ Energy Romania derulata la finele lunii septembrie. Aceasta va fi cea mai mare emisiune de obligatiuni lansata de o companie privata pe bursa de la Bucuresti.

Cererea pentru astfel de instrumente financiare este ridicata in conditiile in care fondurile de investitii si cele de pensii private sunt nevoite sa cumpere obligatiuni emise de companii sau banci straine si sa le finanteze astfel activitatea sau planurile de investitii, pentru ca pe plan local nu exista oferta. Singurele emisiuni de obligatiuni corporative listate la BVB sunt ale BERD (130 mil. lei) si ale BEI (300 mil. lei).

 

ZF.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)