De la lansarea produsului de creditare adresat participantilor la programul Work and Travel, BRD a finantat participarea la program a aproximativ 2.700 de studenti din Romania. In acest an, inscrierile in programul Work & Travel au loc pana pe data de 12 aprilie.

Programele Work & Travel sunt initiate de organizatii din Europa si Statele Unite si sunt promovate in Romania de agentii de turism specializate, cu rol de intermediar. BRD colaboreaza cu 21 de astfel de agentii din toata tara, lista completa putand fi consultata la http://www.brd.ro/special-tineri/produsele-pentru/studenti/creditul-work-and-travel/.

Potrivit BRD, beneficiarii creditului sunt studentii, masteranzii si doctoranzii cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, participanti la programele Work and Travel prin intermediul unei agentii de turism partenere si care au o oferta ferma de munca din partea unui angajator american sau european.

Cum accesezi un credit

Creditul finanteaza cheltuielile aferente participarii la program – taxele de program, taxele de viza, taxa SEVIS, costul transportului sau alte costuri, in limita a 15% din valoarea creditului.

Plafonul maxim al finantarii este de 4.000 dolari sau 3.000 euro, iar durata, de maximum 15 luni, este corelata cu durata programului. Perioada de gratie poate ajunge pana la 14 luni. Dobanda este indexabila,  Euribor 3M+ 6 pp pe an la euro si Libor 3M+ 8pp pe an la USD. Creditul se ramburseaza intr-o singura transa, la sfarsitul perioadei de creditare.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)