BRD a incheiat o noua conventie trilaterala cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural), in baza careia vor fi acordate credite de finantare pentru desfasurarea activitatilor curente pentru beneficiarii eligibili ai Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachetul b – pasari.

Astfel, fermierii care detin o exploatatie comerciala autorizata sanitar-veterinar si depun cereri de ajutor in termenele stabilite, conform Ghidului Solicitantului „Plati privind bunastarea animalelor – pachetul b – pasari Masura 215”, vor putea beneficia de prefinantarea a 90% din valoarea sumelor de incasat, certificate prin Adeverinta APIA, in baza unei documentatii simplificate.

Agricultura reprezinta o zona de interes pentru BRD. Pentru a veni in intampinarea fermierilor, banca a creat atat credite pentru nevoi curente – creditul pentru campania agricola, creditul in baza certificatelor de depozit „Primul Siloz”, credite de prefinantare a subventiilor APIA – SAPS / Axa II /  PNDC Zoo/ Bunastarea animalelor), precum si credite specifice de investitii, inclusiv cele acordate pentru sprijinul proiectelor cu cofinantare din fonduri europene.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)