BRD va acorda IMM-urilor credite cu dobanda subventionata, in valoare de 20 milioane EUR, prin parteneriatul cu Fondul European de Investitii in cadrul initiativei JEREMIE

BRD Groupe Societe Generale a incheiat  un nou parteneriat cu Fondul European de Investitii (FEI), prin intermediul caruia banca isi extinde gama de produse de finantare destinate IMM-urilor din Romania. Este cel de-al doilea acord intre BRD si Fondul European de Investitii, dupa cel semnat in anul 2004, care privea garantarea creditelor de investitii destinate IMM-urilor.

Initiativa JEREMIE («  Resurse europene comune pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii  »), lansata de Comisia Europeana in parteneriat cu Fondul European de Investitii, permite Statelor Membre si Regiunilor din Uniunea Europeana sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM. in Romania, initiativa JEREMIE este finantata prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

In anul 2014, BRD Groupe Societe Generale va pune la dispozitia IMM-urilor interesate de noul instrument JEREMIE finantari (credite de investitii si credite pentru capital de lucru) in valoare de 20 de milioane de euro, la o dobanda partial subventionata (50% fata de nivelul standard) si garantii reduse.

“Suntem constienti de importanta IMM-urilor pentru economie si de aceea ne dorim sa oferim produse de finantare adaptate si accesibile, precum si intreaga noastra expertiza intreprinderilor mici si mijlocii care doresc sa isi dezvolte afacerile”, a spus Bogdan Spuza, Director Executiv al departamentului Marketing si Managementul Produselor din cadrul BRD.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)