BRD a acordat, pana la inceputul lunii decembrie a acestui an, in cadrul programului Prima Casa, credite in  valoare de 240 milioane RON. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienti din Bucuresti (30%), restul de 70% fiind acordate clientilor din toate judetele tarii. Cota de piata a bancii in programul Prima Casa in lei este de 33%.

Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor  „Prima Casa”, cei mai numerosi sunt clientii cu varste mai mici de 30 de ani (49%). 31% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 20% au varste ce depasesc 35 de ani. Valoarea medie a imprumutului se ridica la aproximativ 145.000 RON.

«Cererea de credite in programul Prima Casa a ramas la un nivel ridicat chiar si dupa modificarea monedei de acordare, din euro exclusiv in lei. Fara indoiala, si recentele evolutii bune ale dobanzii de referinta au sustinut cererea de credite, aceasta fiind comparabila cu cea existenta in etapele anterioare ale programului.  Creditele Prima Casa raman in continuare produsul preferat al clientilor atunci cand acestia isi doresc sa investeasca intr-o locuinta», a declarat Adrian Jantea, Director Comercial persoane fizice in cadrul BRD Groupe Société Générale.

BRD a epuizat deja sumele din primul plafon alocat, in valoare de 120 milioane lei, si a obtinut recent o suplimentare cu 50 milioane RON a plafonului de garantare acordat initial de FNGCIMM, ceea ce va permite acordarea de credite suplimentare in valoare de 100 milioane de lei.

BRD a acordat primul credit in cadrul Programului „Prima Casa”. Demarat in iulie 2009,  programul a fost creat pentru sustinerea celor care doresc sa isi cumpere sau sa construiasca o locuinta, prin acordarea unei garantii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobanda redusa. BRD acorda imprumuturi „Prima Casa” in lei cu o dobanda nominala standard de Robor 3M + 2,5 pp*.

In afara unitatilor din reteaua sa, BRD le ofera clientilor interesati de obtinerea unui credit Prima Casa serviciul Vocalis Prima Casa, la numerele de telefon 0800 803 803 (apel gratuit in reteaua Romtelecom), 021 302 61 61 (numar cu tarif normal) sau *BANCA (*22622 – apel cu tarif normal in retelele Orange si Vodafone), accesibile de luni pana duminica intre orele  08:00-22:00. Prin acest serviciu, clientii pot solicita consiliere si analiza de preacceptare a creditelor Prima Casa prin telefon, obtinand pe loc raspuns la solicitarea lor de credit.

Exemplu:

DAE de 5,49% in cazul domicilierii salariului intr-un cont BRD sau de 5,61% fara domicilierea salariului intr-un cont BRD, calculate pentru un credit de 145.000 RON contractat pe o perioada de 20 de ani. S-a luat in considerare nivelul indicelui Robor 3M valabil pe data de 11.12.2013  (2,71%).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)