Dupa ce a reusit in luna martie sa scape de procedura de executare silita demarata de Volksbank, ajungand la o intelegere amiabila cu banca, Dan Diaconescu risca acum sa fie executat silit de BRD. Judecatoria Sectorului 1 a admis o cerere a BRD de executare silita in cazul unui imobil al lui Dan Diaconescu din Sectorul 1 al Capitalei, pentru o datorie de peste 5 milioane de euro, pe care liderul PPDD trebuia să o platească pana in 25 aprilie.

BRD a cerut Judecatoriei Sectorului 1 executarea silita a lui Dan Diaconescu pentru un imprumut in valoare de 5.012.774,05 euro, facut in luna septembrie 2011, prin intermediul SC Oglinda Press SRL, al carui actionar majoritar este. Liderul PPDD ar fi trebuit sa achite datoria pana in 25 aprilie.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti au admis joi cererea, banca putand astfel sa execute silit un imobil al lui Dan Diaconescu, situat in Sectorul 1 al Capitalei.

“Admite cererea de incuviintare a executarii silite. In baza art. 665 alin. 3 si art. 819 NCPC incuviinteaza executarea silita imobiliara cu privire la imobilul situat in localitatea Bucuresti, strada Capriorilor nr. 6, sector 1, proprietatea debitorului Diaconescu Cristian Dan, pentru recuperarea creantei in suma de 5.012.774,05 euro, in temeiul titlului executoriu emis la data de 29.09.2011 de catre SC Oglinda Press SRL, cu scadenta la data de 25.04.2013, avalizat de debitorul Diaconescu Cristian Dan, la care se vor adauga cheltuielile de executare. Autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita a obligatiei cuprinse in titlul executoriu”, se arata in decizia instantei de judecata. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 este executorie si nu poate fi atacata.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)