Activitatea de factoring a BRD si-a continuat evolutia pozitiva in primul semestru al anului, inregistrand o crestere cu 8% a volumului de operatiuni fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cota de piata a bancii pe acest segment de activitate a crescut la 40% fata de 33% la jumatatea anului 2013, consolidand pozitia BRD de lider al pietei interne de factoring.

Numarul clientilor care au apelat la serviciul de factoring al BRD in primul semestru al anului a crescut cu 11%, determinand in acelasi timp cresterea numarului de relatii client – debitor gestionate in aceasta perioada la peste 1.650 si ridicand numarul facturilor procesate la 134.000.

“Am ajuns la maturitate cu acest produs, avand in vedere ca reusim sa atragem business nou intr-un context economic inca fragil, marcat de incertitudine si pe o piata de factoring care a scazut in ansamblu cu 9 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. in structura portofoliului remarc ponderea importanta (83%) a operatiunilor de factoring fara regres, ceea ce demonstreaza ca avem capacitatea de a oferi clientilor solutii de acoperire a riscului de neplata generat de insolventa sau neplata prelungita a partenerilor comerciali, dar si posibilitatea lichidizarii creantelor si asigurarea cash flow-ului necesar desfasurarii activitatii companiei”, a declarat Anca Dogaru, directorul de factoring al BRD.

Operatiunile de factoring intern reprezinta 85% din total, diferenta fiind reprezentata de factoringul international: de export si de import. Profilul clientilor care apeleaza la factoring este divers: de la IMM-uri la mari companii multinationale, care isi desfasoara activitatea in majoritatea sectoarelor economice. Cele mai reprezentative industrii la nivel de portofoliu sunt: masini si echipamente, metalurgie, electronice si comunicatii, comert.
“Vom fi in continuare preocupati de promovarea factoringului, care raspunde foarte bine nevoilor actuale ale tuturor categoriilor de companii: finantare imediata, optimizarea capitalului, acoperirea riscului de neincasare a creantelor si managementul creantelor si al debitorilor”, a spus Anca Dogaru.
BRD este prima banca din Romania care a introdus in oferta sa, in 1993, operatiunile de factoring, afiliindu-se in acelasi an la Factors Chain International. in anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline in aceasta organizatie, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring si membru in Comitetul Director al acesteia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)