BRD – Groupe Société Générale va finanta cu 50.000 de euro “Programul de ajutor de urgenta pentru copiii si adultii strazii”, se arata intr-un comunicat al bancii. In cadrul proiectului, Echipele Mobile ale Samusocial din Romania si ale Fundatiei Parada vor patrula strazile din Bucuresti cu scopul de a identifica copii si adulti ai strazii care au nevoie de ajutor. Pe langa nevoile elementare – mancare, igiena, imbracaminte si incaltaminte – beneficiarii vor primi servicii de asistenta sociala si medicala, precum si acompaniere pentru reintegrare socio-profesionala.

BRD sustine din 2004 programele Samusocial destinate adultilor fara adapost din Bucuresti.

Pe raza Bucurestiului sunt, conform comunicatului BRD, aproximativ 800 – 1.300 de copii si bebelusi ai strazii si putin peste 5.000 de adulti. Dintre acestia fac parte femei izolate, familii cu copii, persoane varstnice escrocate, tineri adulti provenind din case de copii, fosti copii ai strazii, persoane cu probleme de sanatate mintala. Atat copiii, cat si persoanele adulte fara adapost traiesc in conditii de igiena, medicale, alimentare si sociale foarte precare: in strada, in canale, case dezafectate, case parasite, piete, scari de bloc, parcuri sau alte locuri ce pot fi transformate in locuri de adapostire.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)