Acordurile incheiate intre APIA si BRD Groupe Société Générale permit fermierilor sa incaseze in avans subventiile aferente schemelor de Ajutoare Nationale Tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, specia bovine (schema decuplata de productie) si sectorul ovine-caprine (schema cuplata de productie), se arata intr-un comunicat de presa remis de banca.

Fermierii declarati eligibili de APIA trebuie sa prezinte bancii adeverinta de inregistrare ca fermieri, urmand ca, printr-o procedura de lucru simplificata, sa poata primi 90% din valoarea subventiei de incasat.

Pentru anul 2014, sumele cuvenite beneficiarilor de ajutoare nationale tranzitorii in sectorul zootehnic sunt de 300 lei/cap de animal la bovine si de 20 lei/cap de animal pentru sectorul ovine/caprine.

Noile acorduri trilaterale incheiate cu APIA vin la doar doua luni dupa semnarea conventiei de lucru pentru beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), campania 2014. in acest interval, banca a finantat peste 1500 de fermieri beneficiari de subventii SAPS, volumul total al creditelor depasind 135 milioane de lei.

Oferta BRD raspunde unei game diversificate de nevoi ale fermierilor din Romania, atat in ceea ce priveste necesarul de finantare pe termen scurt (credite de prefinantare a subventiilor APIA, credite de campanie agricola, etc.) cat si proiectele de investitii (inclusiv cele cu componenta de fonduri europene).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)