Numarul de clienti ai BRD – Groupe Societe Generale ar urma sa creasca anul acesta cu 2,4% fata de anul trecut, valoarea creditelor se va majora cu 4%, iar cea a depozitelor va scadea cu 3,6%, conform bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2014 aprobat joi de Adunarea Generala a Actionarilor.

Conform unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti, BRD mizeaza in 2014 pe un numar de 2,333 milioane clienti, fata de 2,279 milioane in 2013. Creditele nete vor totaliza 28,9 miliarde lei, din care 16 miliarde lei pentru persoane fizice (minus 1,5%) si 12,9 miliarde lei pentru persoane juridice (plus 11,8%), in timp ce depozitele sunt estimate la 34,8 miliarde lei, din care 18,1 miliarde lei ale persoanelor fizice (plus 7,5%) si 16,8 miliarde lei persoane juridice (minus 13,3%).

Bugetul pentru 2014 preconizeaza o scadere anticipata a venitului net bancar din cauza diminuarii veniturilor nete din dobanzi si o crestere a cheltuielilor inferioara inflatiei. Totodata, se are in vedere o ameliorare semnificativa a costului net al riscului si inregistrarea unui rezultat financiar pozitiv.

Actionarii BRD-GSG au aprobat joi si remuneratia cuvenita administratorilor neexecutivi pentru 2014, in valoare de 1.500 euro/luna (suma bruta, echivalent lei), precum si limitele generale pentru remuneratiile suplimentare ale administratorilor si directorilor, in suma de 9,9 milioane lei brut.

AGA a mai aprobat si alegerea lui Giovanni Luca Soma in calitate de administrator, pentru un mandat de 4 ani, numirea acestuia fiind sub conditia obtinerii aprobarii prealabile din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)