Suma este alocata in urma licitatiei organizate in cadrul programului de donatii salariale al angajatilor bancii, « Schimba un destin. Da valoare unei vieti », program de responsabilitate sociala la care participa prin donatii lunare 1.500 de angajati BRD, ale caror sume donate sunt dublate de banca. BRD sustine initiativele angajatilor sai de implicare in rezolvarea problemelor comunitatii in care acestia isi desfasoara activitatea. Astfel, in 3 ani, programul “Schimba un destin. Da valoare unei vieti” a investit fonduri totale de 220.000 EUR, sprijinind 24 de proiecte anuale si un numar de 1.450 de copii si tineri aflati in dificultate.
Jumatate din finantarea de anul acesta (400.000 lei) provine din banii donati lunar de cei 1.500 de angajati inscrisi in program, iar cealalta jumatate, din bugetul de responsabilitate sociala al BRD, ca urmare a angajamentului bancii de a dubla donatiile facute de angajati.
„Numarul mare de proiecte primite arata ca educatia este o prioritate pentru multe dintre organizatiile neguvernamentale din România. Pentru noi, acest lucru inseamna un numar important de parteneri alaturi de care putem interveni eficient in comunitate. Motto–ul nostru in acest program este ca impreuna putem sa schimbam in bine destinele copiilor si tinerilor nostri, iar educatia este sansa lor catre o viata mai buna”, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD.
La licitatia de proiecte au fost depuse 314 aplicatii in valoare totala de 5.300.000 de euro, din care banca va finanta 14 proiecte dedicate copiilor si tinerilor defavorizati.
Proiectele castigatoare sunt:
1. Fundatia Inocenti, Bucuresti, Centrul de suport educational pentru copiii din zona Colentina
2. Junior Achievement – Young Enterprise România, Educatia iti da valoare! (program de prevenire a abandonului scolar)
3. Asociatia Ascendent, scoala de voluntariat pentru copii si tineri
4. Asociatia P.A.V.E.L., scoala din spital pentru copii si adolescenti spitalizati
5. Fundatia Internationala pentru Copil si Familie, De la educatie la demnitate. Integrarea socio-educationala a copiilor hipoacuzici
6. Asociatia Umanitara EquiLibre, Calificarea gratuita a tinerilor defavorizati in ocupatia „ingrijitor de batrâni la domiciliu”
7. Fundatia Copii Fericiti, Centrul de consiliere “Frate de carte”
8. Fundatia Teka-Gherla, Asistenta educationala pentru copiii din satele din jurul orasului Gherla
9. Asociatia Organizatia Caritas Satu Mare, Asistenta la teme pentru copii din familii sarace din Satu Mare
10. Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Asistenta educationala pentru copiii din satul Fântânele, jud. Bacau

11. Asociatia Speranta si Zâmbet, Insertie in scoala si gradinita pentru copiii din sura-Mare, judetul Sibiu
12. Fundatia Missio Link International Timisoara, Interventie educationala pentru copiii din fostele colonii agricole din Recas
13. Asociatia Centrul Educational Interetnic pentru Tineret Sighisoara, Integrare in câmpul muncii in domeniul turismului pentru tineri saraci din zona Sighisoarei
14. Asociatia Apis Tomitana Dacica Constanta, Cursuri de specializare in meseria de apicultor pentru tinerii institutionalizati din judetul Constanta

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)