BRD prin mecanismele proprii de control intern, a descoperit cu cateva luni in urma diferite scheme de finantare ilegala, care au avut loc in trecut. Banca a sesizat organele penale si  s-a constituit parte civila. BRD colaboreaza in mod activ si transparent cu organele de ancheta, in cadrul tuturor investigatiilor care au fost si sunt intreprinse.

In acelasi timp, s-au luat masuri interne care vizeaza atat intarirea sistemelor de control, cat si sanctionarea, inclusiv cu incetarea raporturilor de munca, a acelor salariati care nu au respectat normele si procedurile interne.  Prejudiciile produse bancii au fost acoperite cu provizioane conform standardelor contabile internationale si se reflecta in situatiile financiare publicate in mod regulat de banca. Cuantumul prejudiciului nu aduce in niciun caz atingere soliditatii si stabilitatii BRD.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)