Presedintele director general al BRD, Guy Poupet, a afirmat ca BRD nu isi va majora capitalul social in cursul acestui an, dar va continua sa isi diversifice sursele de finantare si ar putea emite obligatiuni. ”Nu este prevazut acest lucru chiar deloc (o majorare de capital in 2012 – n.a.). Nu avem nevoie pentru a ne desfasura activitatea chiar daca in fiecare an cerem autorizarea AGA pentru a face majorare de capital.

Aceasta nu este prevazuta in cursul anului 2012. In schimb, vom continua sa ne diversificam sursele de finantare asa cum facem de obicei. Poate vom face o emisiune de obligatiuni”, a spus seful BRD. Pe de alta parte, directorul general adjunct al bancii, Claudiu Cercel, a mentionat ca programul de imprumuturi MTN al BRD, pe trei ani, cu un plafon aprobat de actionari la 600 milioane de euro, va fi extins la 1-2 miliarde euro.

Cercel a precizat ca acest program de imprumuturi prin obligatiuni, in lucru, va fi terminat in aprilie-mai, iar la jumatatea anului BRD va fi pregatita sa lanseze o emisiune de obligatiuni, in functie de conditiile de piata. ”Vrem sa facem o emisiune de obligatiuni in 2012, in euro cel mai probabil, si conditiile de piata sunt bune”, a spus oficialul BRD.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)