Bancile comerciale care nu aveau oferte de creditare in lei in programul Prima Casa vor putea introduce si astfel de oferte, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

“Pana acum, 98% din creditele acordate in programul ‘Prima Casa 4’ au fost in euro, din considerente perfect normale. Piata imobiliara din Romania este denominata in euro – daca ii spui cuiva ca un apartament costa 400.000 de lei nu intelege nimic, trebuie sa ii spui 100.000 de euro, tranzactiile imobiliare se efectueaza in euro. In plus, EURIBOR fiind la un minim istoric, spre exemplu la un credit de 40.000 de euro, rata la un credit echivalent in lei era substantial mai mare”, a declarat pentru AGERPRES Adrian Jantea, director comercial pentru zona de persoane fizice la BRD-Groupe Societe Generale.

El a precizat ca BRD nu acorda pana acum credite in lei in programul ‘Prima Casa’, dar va introduce o astfel de oferta.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)