BRD Groupe Société Générale a acordat, pana la începutul lunii aprilie a acestui an, credite Prima Casa în valoare de peste 900 milioane EUR. Cele mai multe dintre acestea au fost acordate în Bucuresti (31%), în timp ce ponderea împrumuturilor acordate clientilor originari din orase cu mai mult de 200.000 de locuitori, excluzand Capitala, se ridica la 38%.

Primele trei orase din tara în functie de numarul creditelor acordate sunt, în ordine, Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca. În topul primelor 10 localitati, excluzand Capitala, se mai afla, în ordinea descrescatoare a numarului de credite acordate, Constanta, Brasov, Craiova, Ploiesti, Galati, Oradea si Braila.

Din punctul de vedere al repartizarii pe zone geografice, cei mai multi clienti pentru creditele acordate în cadrul programului „Prima Casa” provin dintre locuitorii Munteniei (52% din totalul creditelor), urmati de clientii din zona Transilvaniei (32%) si de cei din Moldova (16%).

Din punctul de vedere al grupelor de varsta în care se încadreaza beneficiarii împrumuturilor  „Prima Casa”, cei mai numerosi sunt clientii cu varste cuprinse între 25 si 30 de ani (40%). 34% dintre beneficiari au între 31 si 35 de ani, iar 24% au varste ce depasesc 35 de ani. Cea mai redusa pondere o au clientii cu varste sub 25 de ani (2%). Cel mai tanar titular al unui credit „Prima Casa” este în varsta de 19 ani, iar cel mai varstnic are 62 de ani. Titularii creditelor sunt în proportie de 61% barbati si de 39% femei, iar valoarea media a împrumutului se ridica la aproximativ 39.000 EUR.

„Cele aproape 25.000 de credite „Prima Casa” acordate de BRD dovedesc utilitatea programului, o larga categorie de clienti reusind prin intermediul acestuia sa îsi îndeplineaca visul de a avea o locuinta în proprietate”, a declarat Adrian Jantea, Directorul Comercial responsabil de clientela de persoane fizice în cadrul BRD-Groupe Societe Generale.

BRD a acordat primul credit în cadrul Programului „Prima Casa”. Demarat în iulie 2009,  programul a fost creat pentru sustinerea celor care doresc sa îsi cumpere sau sa construiasca o locuinta, prin acordarea unei garantii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobanda redusa. Banca ofera credite „Prima Casa” în lei si euro. Lansate în luna decembrie a anului trecut, împrumuturile în lei se acorda cu o dobanda nominala de Robor 3M + 2,5 pp. Creditele în lei completeaza oferta ”Prima casa” în euro a BRD, promovata înca de la începutul programului. Finantarile în euro se acorda cu o dobanda nominala de Euribor 3M + 4 pp.

În afara unitatilor din reteaua sa, BRD le ofera clientilor interesati de obtinerea unui credit Prima Casa serviciul Vocalis Prima Casa, la numerele de telefon 0800 803 803 (apel gratuit în reteaua Romtelecom), 021 302 61 61 (numar cu tarif normal) sau *BANCA (*22622 – apel cu tarif normal în retelele Orange si Vodafone), accesibile de luni pana duminica între orele 08:00-22:00. Prin acest serviciu, clientii pot solicita consiliere dar si analiza de preacceptare a creditelor Prima Casa prin telefon, obtinand pe loc raspuns la solicitarea lor de credit.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)