Societe Generale, banca-mama a BRD, cauta un partener de afaceri in Europa de Est pentru a-si accelera extinderea in regiune, un eventual acord avand potentialul de a “cimenta” prezenta grupului francez in Rusia si Romania, potrivit Financial Times. Banca franceza traverseaza o perioada de schimbare de obiective, de tranzitie de la consolidarea situatiei financiare catre fructificarea unor oportunitati de crestere.

Doua surse apropiate au declarat pentru Financial Times ca Societe Generale este in etapele preliminare ale identificarii unor potentiali parteneri in randul bancilor. Un acord ar putea cimenta prezenta grupului in Rusia si Romania – in prezent principalele sale piete in regiune – si ar putea de asemenea sa ii asigure accesul in alte tari, noteaza FT.

Intrebat de plan, directorul general exeutiv al SocGen, Frédéric Oudéa, a refuzat sa comenteze in mod direct informatiile. Oudéa a raspuns insa ideea ca un eventual parteneriat ar putea anunta fuziunea sau preluarea unei banci rivale.

“Planul nostru de crestere va fi organic, cu siguranta”, a declarat seful Societe Generale intr-un interviu acordat Financial Times.

In ultimii doi ani, grupul francez s-a concentrat pe consolidarea situatiei financiare – prelungirea maturitatii datoriilor si cresterea ratelor de adecvare a capitalului – insa Oudéa pune acum accentul pe oportunitatile de crestere, bazandu-se in buna masura pe prezenta pe pietele emergente.

SocGen a stabilit pentru operatiunile din Rusia si Romania o tinta de profitabilitate de 15%, comparativ cu 10% la nivel de grup.

“Trebuie sa aratam crestere in Rusia si Romania, dar as vrea sa va spun ca sunt increzator ca vom atinge cu bine aceste obiective”, a adaugat Oudéa.

Un parteneriat ar contribui la consolidarea prezentei Societe Generale pe aceste piete si ar putea asigura accesul la alte tari din Europa de Est, unde grupul nu activeaza sau are operatiuni de mica anvergura.

 

BRD neaga informatia din FT

Grupul francez Societe Generale, care controleaza BRD, a transmis astazi agentiei France Presse o dezmintire referitoare la informatia publicata aseara de cotidianul Financial Times si conform careia francezii s-ar afla in cautarea unui partener care sa le sprijine proiectele din Europa de Est.

“Societe Generale neaga ca ar cauta un partener pentru sustinerea proiectelor de crestere in Europa de Est, asa cum in mod eronat a relatat Financial Times. Grupul subliniaza, asa cum de altfel se mentioneaza in articol, ca planul de crestere in regiune va fi organic”, precizeaza SocGen pentru AFP.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)