BRD și ING România au intermediat listarea tehnică la Bursa de Valori București a emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 milioane de euro pentru NE Property Cooperatief U.A. (NEPI) garantată de NEPI Rockcastle PLC. Oferta primară s-a efectuat pe Irish Stock Exchange în noiembrie 2017 de către un consorțiu format din ING, JP Morgan și Societe Generale.

Obligațiunile NEPI au fost emise in 23 noiembrie 2017, cu un cupon de 1,75%, cu scadență în 2024. Obligațiunile au fost emise ca parte a programului cadru de finanțare pe termen mediu (Medium Term Notes) cu un plafon total de 1 miliard de euro.

NEPI Rockcastle PLC este cea mai mare companie de comercial real estate din Europa Centrală și de Est, listată pe piața de capital. Portofoliul său de investitii este concentrat pe spații de retail din România, Polonia, Slovacia, Cehia, Croația, Bulgaria, Ungaria și Serbia.

Suntem bucuroși că banca noastră intermediază alături de BRD această listare tehnică, la scurt timp după anunțul revenirii noastre ca participant la piața bursieră locală. Prin această acțiune ne reafirmăm intenția de a fi un jucător activ pe piața de capital din România, fie prin intermedierea de emisiuni de obligațiuni de către clienții noștri corporativi, fie prin astfel de listări tehnice care să stimuleze lichiditatea titlurilor în piața secundară”, a declarat Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România

Echipa BRD este încântată că a făcut parte din echipa proiectului de listare a obligațiunilor emise de  NE Property Cooperatief U.A. și are încredere că piața de capital locală va deveni tot mai atractivă pentru companii, respectiv pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare ale acestora. BRD a participat ca intermediar în cadrul unor tranzacții de referință realizate pe piața de capital românească, tendință pe care dorim să o susținem și în continuare, fiind astfel alături de clienții noștri în acest demers”, a declarat Irina Neacșu, Directorul Executiv al Departamentului Corporate Finance din cadrul BRD.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)