Brand Finance a lansat la finalul lunii ianuarie un studiu anual The Banker / BrandFinance® Banking 500 un top al celor mai valoroase branduri bancare din lume. Cu un brand evaluat la 26 miliarde $ in 2013, Wells Fargo este marca din lume banca cea mai valoroasa. Comentand rezultatele, editorul The Banker, Brian Caplen, a declarat: “Valorile totale de brand bancar sunt mai mari si sunt aproape duble fata de nivelul din 2009.”

Dintr-un total de 500 de banci, Romania este prezenta cu o singura banca, BRD, intr-un top al celor mai valoroase branduri bancare din lume. Ca exemplu, Polonia are sase institutii de credit prezente in top, iar Ungaria, prin OTP Bank, doar una. BRD se situeaza pe locul 490, in timp ce OTP Ungaria este pe locul 173.

BRD Romania coboara in acest an de pe locul 362 anul trecut pana la 490. Valoarea brandului in acest an este de 0.15 mld dolari, fata de anul trecut cand s-a ridicat la 0.2 mld. dolari.
Bancile prezente in Romania sunt pe locuri fruntase!

31.Société Générale Franţa

37. ING Olanda

46.UniCredit Italia

75. Erste Group Austria

85 . Raiffeisen Bank Austria

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)