”Factura divorţului”  dintre Marea Britanie şi UE va costa ”cel puţin 60 de miliarde de euro”, estimează preşedintele Parlamentului European.

Marea Britanie ar trebui să plătească cel puţin 60 de miliarde de euro la ieşirea din Uniunea Europeană (UE) pentru a-şi onora angajamentele financiare, estimează preşedintele Parlamentului European (PE) Antonio Tajani, relatează The Associated Press.

”Factura”, cel mai mare obstacol de până acum în negocierile pe tema Brexit, prevăzută în martie 2019.

Bruxellesul cere regatului să-şi respecte promisiunea de a-şi plăti angajamentele concrete pe care şi le-a asumat ca stat membru UE.

Întrebat, într-un interviu acordat grupului german Funke şi publicat luni, cât de mult are de plătit Londra, Tajani a răspuns că, în opinia sa, ”cel puţin 60 de miliarde de euro”.

Dacă UE acceptă mai puţin, cetăţenii europeni vor trebui să suporte diferenţa”, a adăugat el.

”De ce să plătească germanii, italienii, spaniolii sau olandezii factura britanicilor?”, a subliniat preşedintele PE.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)