Clientii diviziei britanice a Banco Santander, cea mai mare banca spaniola, au retras aproximativ 200 milioane de lire din conturi intr-o singura zi, ingrijrati de situatia financiara a institutiei de credit, a declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) un director al companei. Retragerile reprezinta aproximativ 0,2% din soldul total al depozitelor Santander UK, a declarat Steve Pateman, director executiv pe servicii bancare al subsidiarei britanice a Santander.

La finele anului trecut, Santander UK avea depozite de 120,1 miliarde lire sterline.
“Am avut o zi usor negativa”, a afirmat Pateman.

Santander UK a incercat vineri sa-si linisteasca clientii ca sa nu-si retraga banii.

Spiritele au fost agitate joi si vineri de retrogradarea ratingurilor a 16 banci spaniole de catre agensia Moody’s, care a coborat cu trei trepte calificativul Santander.

Clientii au pus intrebari privind situatia financiara a bancii, in sucursale si la serviciile de asistenta prin telefon, a spus Pateman.

Banca a explicat ca Santander UK este complet independenta de grupul Santander si este supravegheata atent de autoritatile britanice.

Oficialul Santander a precizat ca aproximativ 70% dintre clientii sositi vineri in sucursale pentru a se interesa de situatia financiara a bancii au plecat fara sa retraga din depozite, iar ceilalti 30% “nu au putut fi convinsi”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)