Eurobank a confirmat discuţia cu Banca Transilvania pentru vanarea filialelor din România, ca parte a unui plan de restructurare convenit cu autoritățile Uniunii Europene.  Potrivit băncii, vânzarea va putea include unitățile românești Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN.

Eurobank, care are operațiuni în România, Bulgaria, Serbia și Cipru, trebuie să-și micșoreze activele non-grecești până la 8,7 miliarde de euro anul viitor, de la aproximativ 11,2 miliarde în prezent, pe baza angajamentelor convenite cu autoritățile europene din domeniul concurenței.

“Detaliile privind negocierile vor fi publicate după finalizarea etapelor necesare și obținerea aprobărilor relevante. Finalizarea negocierilor este așteptată la sfârșitul lunii octombrie “, a spus reprezentantul Eurobank, citat de Reuters.

HSBC și Mediobanca sunt consilieri ai Eurobank pentru această tranzacţie.

Bancpost are active de aproximativ 3,1 miliarde de euro și o rețea de 148 de sucursale cu 2,255 de angajaţi.

“Suntem în discuții cu Banca Transilvania în vederea vânzării totale sau parțiale”, a declarat un oficial al Eurobank pentru Reuters.


“Facem acest lucru, deoarece angajamentul nostru față de autoritățile europene din domeniul concurenței a fost acela de a reduce expunerea noastră externă sub un anumit nivel. Vânzarea băncii din România ne va aduce sub acest nivel”, mai spune oficialul grec.

Eurobank intenționează să își mențină operațiunile pe alte piețe străine, cum ar fi Bulgaria și Cipru.

“Scopul nostru este de a ne întări și de a ne extinde prezența acolo”, a mai spus oficialul.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)