În sfera pieței monetare se evidențiază majorarea ratelor de dobândă pe scadențele tomorrow next și o săptămână, evoluție determinată de factorii interni (finalul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii, proximitatea perioadei de plată a impozitelor lunare către stat și perspectiva ca banca centrală să deruleze o nouă operațiune „depo”).

ROBOR la trei luni a crescut cu un punct bază la 2.13%, iar ROBOR la șase luni s-a consolidat la 2.46%. Pe piața titlurilor de stat ratele de dobândă au crescut, avansul fiind mai pronunțat pe scadențele medii-lungi: la 10 ani cu cinci puncte bază la 4.45%. La licitația suplimentară (cu titluri scadente în octombrie 2021) statul a respins toate ofertele băncilor.  EUR/RON a crescut cu 0.06%, la 4.6606, iar USD/RON s-a apreciat cu 0.61%, la 3.7886, la BNR.

SURSA / BT Daily

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)