Principalul indice al Bursei din New York a deschis ședința de luni cu o scădere de 13%, apoi bursa din New York și – a suspendat temporar sedinta.

Prăbuşirea indicelui S&P 500 a declanşat în mod automat un mecanism de întrerupere a tranzacţiilor timp de un sfert de oră, în ideea de a permite jucătorilor de pe piaţă să se calmeze. Acest mecanism a fost utilizat de două ori săptămâna trecută.

La scurt timp după debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones înregistra o scădere de 10%.

Prăbușirea cotațiilor bursiere din SUA, după reducerea de dobânzi efectuale de FED, arată panica din piețele financiare dar și că măsurile luate de multe banci centrale, nu mai contează. Mai mult, piața americană este dependentă de piata chinează, iar acesta este încă în suferință.

FED a decis in sistem de urgență o injecție masivă de lichiditate în piețe, de peste 700 miliarde de dolari, precum și scăderea dobânzii – cheie până aproape de 0.

Prbasusirea pietelor din SUA si Europa aratp neincrederea investitorilor in capacitatea economiei de a-și reveni rapid după criza coronavirusului. Scăderea cvasi-generalizată a acțiunilor arată că investitorii mizează acum pe lichidități.

Și Bursa de la București – BVB – a reacționat, în așteptarea măsurilor impuse de decizia privind starea de urgentă. Ziua incertă a dus la scăderi ale indicelui BET de până la 10%. BVB a închis cu o scădere de 8,9%.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)