Marți, 26 februarie 2019, intră la tranzacționare prima emisiune de obligațiuni corporative denominate în euro emise de Idea::Bank, cu simbolul IDB24E, în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB.

Idea Bank este prima bancă care listează obligațiuni denominate în euro pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS).

Emisiunea cuprinde 5.000 de obligațiuni, negarantate, neconvertibile și denominate în euro, cu o valoare nominală de 1.000 de euro, o scadență de șase ani, în valoare totală de 5 milioane euro. Obligațiunile au o dobândă fixă, de 8,5% p.a., plătibilă semestrial. Obligațiunile vor ajunge la maturitate în data de 18 decembrie 2024.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, în calitate de Consultant Autorizat.

Idea::Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de către Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare poloneze. Idea Bank Grup Romania este format din Idea::Bank (banca) și filialele acesteia Idea Leasing, Idea Broker de Asigurare, Idea Investment și Idea Finance IFN. Produsele și serviciile sunt destinate atât persoanelor fizice, cât și IMM-urilor, Grupul mizând pe dezvoltarea noilor tehnologii (internet și digital banking) și avâd o răspândire teritorială selectivă, operând cu 34 sucursale bancare și cele 8 puncte de lucru ale companiei de leasing la nivel național.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)