Raiffeisen Bank a vândut într-o zi obligaţiuni de 480 milioane de lei şi primele obligaţiuni perpetue de pe piaţă de 50 milioane euro.

Ambele obligatiuni urmeaza sa fie incluse in fondurile proprii ale bancii, dupa aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.

Cele doua emisiuni de obligatiuni sunt destinate intaririi si diversificarii pozitiei de capital a Raiffeisen Bank S.A., cu intentia de a sustine finantarea responsabila a economiei romanesti.

Potrivit băncii, în data de 17 decembrie 2019, banca a plasat cu succes doua emisiuni de obligatiuni, in premiera pentru piata din Romania, astfel:

  1. prima emisiune in moneda locala de tip obligatiuni subordonate avand o maturitate de 10 ani, sub forma de plasament privat, in valoare totala de 480 milioane de lei, avand ca investitori unici doua institutii financiare international: International Finance Corporation (IFC) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD); banca intentioneaza sa listeze obligatiunile la Bursa de Valori Bucuresti, in prima parte a anului 2020;
  2. prima obligatiune perpetua, de tip fonduri proprii de nivel 1 suplimentar (Additional Tier 1), in valoare de 50 de milioane de euro, cu investitor unic, actionarul principal Raiffeisen Bank International AG.
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)