Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat joi platforma online Business Romania, unde oamenii de afaceri şi companiile se pot înscrie şi pot interacţiona, pentru a face schimb de informaţii şi a crea parteneriate, a declarat, joi, Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Ea a participat la deschiderea International Business Forum, care are loc în perioada 30-31 august, la Palatul Parlamentului.

“Cu toţii ne-am dorit această platformă, cu toţii ne-am dorit o debirocratizare, cu toţii ne dorim să reuşim să ne atingem cifrele visate şi să nu mai depindeţi de autorităţile publice”, a spus oficialul ministerial.

Pîrvănescu a invitat oamenii de afaceri să se înscrie pe platformă şi să-şi construiască un profil, pentru a putea interacţiona cu celelalte companii şi cu autorităţile.

“Platforma Business Romania este o muncă de echipă între noi, reprezentanţii statului, şi oamenii de afaceri români. Vă rugăm să luaţi parte la construirea ei, pentru că această platformă va fi un portal de prezentare a tuturor agenţilor economici, a tuturor instituţiilor centrale şi locale care doresc să-şi promoveze proiectele de ţară, locale şi regionale. Facem o cartografiere investiţională a întregii Românii, pe toate planurile”, a spus secretarul de stat.

Ea a dat exemple despre beneficiile pe care le găseşte o firmă pe această platformă.

“Eu, dacă sunt un producător de mobilă din România şi doresc, în primul rând, internaţionalizarea produselor mele pe pieţele externe sau doresc să găsesc un subcontractor sau un partener de afaceri, intru pe platforma Business Romania şi îl găsesc. Noi ne dorim ca această platformă să aibă nu doar acoperire naţională, ci pentru întregul mediu de business. Va fi un match-making între oameni de afaceri şi autorităţi”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)