Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României poate funcționa până la 1 septembrie cu un om în minus în cazul demisiei lui Bogdan Olteanu, a declarat luni copreședintele PNL Vasile Blaga, adăugând că nominalizarea pentru postul care va rămâne vacant aparține liberalilor.

“Am discutat astăzi în Comisia de unificare, nu în Biroul Politic Național, și dacă își dă dl Bogdan Olteanu demisia, funcționează Consiliul de Administrație al BNR, nu depinde numai de noi — PNL — ca să convocăm Parlamentul. Dacă conducerile celor două camere vor ajunge la o astfel de concluzie, noi vom răspunde pozitiv, dar fără nicio problemă poate funcționa până la 1 septembrie și cu un om în minus Consiliul de Administrație al BNR”, a spus Blaga.

Liderul PNL a subliniat că nominalizarea pentru funcția care va rămâne vacantă în CA al BNR aparține liberalilor.

“Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcționat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta și acum. Dar nu discutăm de nume acum, când va fi cazul”, a arătat copreședintele PNL.

Blaga a făcut referire și la afirmațiile lui Victor Ponta, arătând că dă explicații nu numai din solidaritate cu colega sa Alina Gorghiu, ci pentru respectarea adevărului.

“Atunci când am decis în Biroul Politic și pe urmă în grupurile parlamentare să continuăm mandatul dl Bogdan Olteanu, colega mea nu făcea parte din conducerea partidului. Era în grupul parlamentar și cu asta basta, așa încât să arunci cu noroi într-o zonă sau alta nu cred că este elegant, mai ales din partea unui politician cu pretențiile și experiența dl Ponta”, a declarat Blaga.

Bogdan Olteanu şi-a depus astăzi demisia din funcţia de viceguvernator al BNR, potrivit avocatului acestuia, Constantin Gurghiu. Numirea din partea Parlamentul a unui viceguvernator este deja mult discutată. Scenariile din spațiul public vorbesc despre numirea lui Lucian Isar în această funcție.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)