[dropcap]C[/dropcap]lientii au posibilitatea sa isi faca o prima idee despre ceea ce vor afla la ghiseele bancilor privitor la produsele de finantare prin intermediul unui calculator rate disponibil pe paginile de Internet ale celor mai multe institutii de credit autohtone.

Chiar daca calculele raportate de acest calculator rate sunt estimative, datele obtinute pot realiza o imagine de ansamblu a ofertelor disponibile pe piata, in acest fel clientii avand posibilitatea de a se orienta in multitudinea de imprumuturi promovate de finantatori.

Cu un calculator rate, o persoana care are nevoie de un imprumut are posibilitatea de a afla tipul de credit care i se potriveste, perioada de rambursare care o avantajeaza, dobanda, suma de care poate beneficia si, cel mai important, rata lunara de plata si cati bani va achita in total pana la finalul creditului.

Practic, un calculator rate le confera clientilor sansa de a diminua timpul necesar evaluarii ofertelor disponibile pe piata, restrangand considerabil aria de produse care merita o analiza aprofundata si initierea unor discutii concrete.

Exista institutii de credit care afiseaza pe site-urile proprii un calculator rate complex, care divulga si cateva elemente distinctive despre creditul ales (tipul creditului, dobanda si tipul ei, comisioane, etc.), insa cele mai multe asemenea motoare de calcul sunt stricte si la obiect, afisand numai suma ce poate fi imprumutata si rata lunara de plata. Va prezentam mai jos cateva exemple.

* Calculator rate BRDclick aici

* Calculator rate Banca Transilvaniaclick aici

* Calculator rate Raiffeisen Bankclick aici

* Calculator rate UniCredit Tiriac Bankclick aici

* Calculator rate CEC Bankclick aici

* Calculator rate Bancpost click aici

* Calculator rate Banca Comerciala Feroviaraclick aici

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)