Creditele se acorda greu. Si in acest “joc” al nesigurantei dintre banci si clienti au aparut unele IFN-uri, autorizate de BNR, care sunt asociate de analisti si chiar de unii bancheri cu camataria. Aceste companii sunt singurele care “salveaza” interesele romanilor, oferindu-le imprumuturi imediate, dupa nevoi, dar cu dobanzi efective de pana la 1000%. IFN-urile ofera sume mici, fara a te verifica in Biroul de Credit. Riscul pe care si-l asuma e tradus prin aceea DAE imensa. Creditul pana la salariu sau cel din usa-n usa, se ramburseaza saptamanal, cu dobanzi imense – in unele cazuri, DAE poate atinge si 4000%, daca imprumutul se face pe o perioada “scurta” de 35 zile!

Easy Management IFN SA si-a facut intrarea in Bucuresti

De 2 luni, si-a facut aparitia si in Bucuresti o noua firma ce acorda imprumuturi (tip PROVIDENT sau Viva Credit) de 1.400-1.600 de lei, pentru prima data.

Cu 40 de filiale in tara si doar cateva in Bucuresti, ICREDIT iti acorda un imprumut initial de 1.400 lei pentru o rata saptamanala de 98,63 lei.

Creditul se ramburseaza in 24 de saptamani, urmand ca la finalul perioadei suma platita sa se ridice la aproape 2.400 de lei. Daca la jumatatea imprumutului doresti o refinantare, compania spune: “cu placere!”

Dupa ce achiti o dobanda fixa anuala (DFA) de 245% , DAE de 1003%, poti sa risti un “picut”

Un alt exemplu de calcul oferit de compania ICREDIT pe “formularul standard la nivel european privind creditul pentru consumatori”:

Pentru un credit de 1200 lei pe o perioada de 36 de saptamani, compania percepe o DAE de 466%
*DAE* este calculata pe o perioada de gratie de 21 de zile pana la plata primei rate….
Prima rata, in cazul real, se plateste… saptamana viitoare!

 

Gabriela Dinu

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)